Saturday, March 13, 2021

Eva Jinek, Thierry Baudet en Martijn Koning

In de serie 'Op weg naar de 2e kamer verkiezingen' hebben RTL Nieuws en Jinek de handen ineen geslagen. Helaas niet met eclatant success.

Algemeen
Zonder op de inhoud van de gesrekken in te gaan is opvallend dat Jinek Baudet niet laat uitspreken terwijl Baudet's opponent van Denk Farid Azarkan wel alle gelegenheid krijgt. Beiden heben problemen met de huidige maatregelen voor Covid-19. Denk conformeert zich, terwijl Baudet zich verzet en er niet aan meedoet.

De Campagne
Beide partijen zijn als een van de weinigen in deze Corona tijd actief campagne aan het voeren. In de getoonde beelden daarvan valt op:
  • Baudet maakt de opmerking: 'Tering Mark Rutte', Zijn commentaar achteraf meldt dat er op een reclamezuil ee VVD promo werd getoond.
  • Baudet: Mark Rutte zou hierom kunnen lachen.
  • Baudet: Voorkomen dat Nederland een politie staat als Israel wordt. Dat gaat om het inentings paspoort dat nodig is om ergens te worden toegelaten.


Interview
Er wordt een presentatie gegeven van de oversterfte van het CBS.
  • Baudet: Gegevens zijn onjuist, want er zit een voorspelling in. Opvallend detail: hierop gaat niemand in. Mijn opmerking: Dat klopt voor de meeste recente (lees 2 weken) gegevens, niet voor oudere data.
  • Baudet: 'Ik ben extreen moedig dat ik tegen deze Covid-19 maatregelen in ga'. Nederland moet weer vrij worden. (?)


Interview Hiddema
Eigenlijk is het meest interessante dat Hiddema vertelt dat Baudet aan de racistische tweets/verichten heeft meegedaan. Hij doet dat af als 'Spielerei'. In de studio wordt hier ruim op in gegaan. Opvallend dat volgens Baudet alleen hij Hiddema goed kent en hij dus kan beoordelen wat Hiddema bedoeld:
  • Hiddema is door de Covid-19 en zijn leeftijd veranderd. ('Theo is in een andere leefdtijdsfase beland. Ik neem dat met een korrel zout').
  • Hiddema bedoelt de pers en niet iets ander
Nog opvallender, blijkbaar mag Baudet zijn eigen vlees keuren.

Roast door Martiin Koning
Over smaak valt niet te twisten, en bepaalde passage (o.a. kotsen) vind ik buitengewoon ongepast. Maar verder wordt alleen gememoreerd, dat Baudet indonesische roots heeft en zijn vriendin Joodse roots. Zijn kind eeen Joodse naam zou kunnen krijgen, die voor Baudet achterband wellicht ongemakkelijk is. Verder worden er voor een 'Roast' niet exreem rare zaken gezegd. Voor Baudet gaat 't allemaal te ver en hij verlaat de uitzend-zaal.

Post-Mortem Het excuuus van Jinek en cs is volslagen overdreven Als ze 't allemaal zo erg vond had ze direkt moeten reageren. Dus, niet de redactie maar Jinek zelf. En dat iedereen eerst noet laten zien wat ze gaan zeggen lijkt me voor een live-uitzending totale onzin.

No comments: