Monday, January 06, 2020

Belastingen en Heffingskortingen

Belastingen - Heffingskortingen

In 2019 zijn door de belastingdienst de heffingskortingen voor buitenlanders afgeschaft.
Vragen van de 2e kamerleden van Weyenberg (D66) en Lodders (VVD) op 17 juni hierover aan de staatssecretaris van Financiën Menno Snel leiden tot de volgende antwoorden:
"Dit komt door de loonbelasting(s)maatregel uit het pakket Belastingplan 2018. Door deze maatregel ontvangen buitenlandse belastingplichtigen met ingang van 2019 het belastingdeel van de heffingskortingen niet meer via de loonbelasting. Hiermee wordt voorkomen dat grote aantallen buitenlandse belastingplichtigen te veel aan heffingskortingen ontvangen waarop ze in de inkomstenbelasting geen of minder recht hebben." Behalve de typefout in de officiële brief is dan de vraag hoe dit wordt gedaan.
Bellen met het CAK leidt, na 30 minuten aan de telefoon wachten, en het stellen van de vraag tot het beëindigen van het gesprek zonder enige toelichting.
Nu zijn heffingskortingen een vaag punt in Nederland. In de officiële papieren worden een heffingskortingen bepaald die op geen enkele wijze zijn terug te herleiden.
En ik ben niet vies van een reken-probleempje.
De berekening is nooit in jouw voordeel natuurlijk.

Bij welke instantie kun je terecht met vragen over de heffingskorting?
De belastingdienst verwijst naar het CAK en het CAK naar, juist ja, de belastingdienst. Of naar de Websites. Die vervolgens precies hetzelfde doen.
Leve de democratie. Of leve de belastingdienst 'Makkelijker kunnen ze het zeker niet maken'.

No comments: