Sunday, February 09, 2014

Hoe verder?

De laatste Nederlandse accijns verhogingen laten Nederland uit de pas lopen met Europa. Ik ben absoluut geen fan van Geert Wilders, integendeel, maar je moet wel constateren dat je rekening moet houden met de andere Europese landen en hun belastingmaatregelen. Zomaar doen alsof het buitenland er niet toe doet gaat te ver. Toegegeven de Hollandse provincies liggen ver van de grenzen met Duitsland en Belgiƫ, maar de kustlijn met de zee is ongeveer even lang als de grenzen met genoemde landen.

En daar zijn de belasting tarieven lager, de producten goedkoper. Ik heb altijd geleerd dat je moet uitrekenen of een verhoging van de prijzen opweegt tegen de derving van inkomsten omdat men zijn inlopen elders doet. Kennelijk niet in Den Haag, men kijkt het nog ff aan.

Den Haag dacht ook zonder extra keten Groningen leeg te kunnen halen, geen rekening te houden met het feit dat Nederland dichtbevolkt en daardoor een veel kwetsbare infrastructuur bezit dan bijvoorbeeld Rusland. Aardbevingen kwamen niet voor in ons kikkerlandje, maar inmiddels weten ze In Groningen en Limburg beter.

Rijk worden over de hoofden van anderen? In Den Haag denken ze dat nog steeds. Toch vreemd dat een land met zoveel mogelijkheden 't zo naar de kloten laat gaan.

Misschien moeten ze eens ophouden met bezuinigen in de provincie. Er werken in Den Haag e.o. nog genoeg ambtenaren!

No comments: